ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 - 10:00

Δήμος Θερμαϊκού: Αριστερές έριδες για την πρόσβαση στα εκατομμύρια που αποφέρει η διαχείριση των απορριμμάτων

Πρόσφατα η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία» του Δήμου Θερμαϊκού, ως αντιπολίτευση,  προσέφυγε στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να κηρυχτεί άκυρη η πρόσφατα ληφθείσα πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την παράταση της ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους ιδιώτες. Προέβη δε και σε καταγγελίες θεωρώντας τουλάχιστον «περίεργη» την εμμονή της δημοτικής αρχής να αναθέσει την ανανέωση της σύμβασης για άλλα δύο χρόνια στους ιδιώτες με το εξωφρενικό ποσό των 3 εκατομμυρίων, ποσό διπλάσιο από τον προϋπολογισθέν ποσό που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2017.

    Η εν λόγω παράταξη, στηριζόμενη στις εκλογές του 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην ανωτέρω κίνηση σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού και δήθεν φιλολαϊκής διάθεσης, που δεν έχει άλλο στόχο παρά την συλλογή ψήφων, αφού η δικαιολογία για πρόσληψη δημοτικών υπαλλήλων με βάση τον πρόσφατο νόμο Σκουρλέτη αποτελεί την τέλεια πρόφαση ώστε να χρυσώσουν το χάπι σε απελπισμένους άνεργους που οι πατρόνες τους με τα μνημόνια καταδικάζουν στην φτώχεια.

    Η «Συμπολιτεία» κατηγορώντας τη διοίκηση Μαυρομάτη για τη μη πρόσληψη 80 υπαλλήλων καθαριότητας μέχρι τον επόμενο Αύγουστο, δικαίωμα που της δίνει ο νόμος για τους ΟΤΑ, φιλοδοξεί να αναλάβει η ίδια την άσκηση πίεσης προς την ίδια κατεύθυνση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

     Είναι γεγονός πως το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο δήμο είναι τεράστιο και η εικόνα καθαριότητας απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα. Είναι επίσης γεγονός πως οι ιδιώτες δεν ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες και η διοίκηση Μαυρομάτη δεν έχει καλυτερεύσει τη ζωή των δημοτών ούτε στο ελάχιστο τα τελευταία τρία χρόνια. Οι προεκλογικές επικοινωνιακές φανφάρες και οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες σε προεκλογικά πανάκριβα φυλλάδια δεν αποτυπώνουν καμία ποιότητα ζωής, αλλά μια μάλλον εικονική πραγματικότητα.

    Με δεδομένη την ανωτέρω  κατάσταση  σίγουρο είναι πως η δήθεν αριστερή «Συμπολιτεία» κόπτεται μόνο για ψήφους προκειμένου να συνεχίσει να ταΐζεται το βαθύ κράτος του δημοσίου και η διοίκηση Μαυρομάτη δεν μπορεί να επιβληθεί στους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους καθαριότητας, πολλοί από τους οποίους αποσπασμένοι σε θέσεις γραφείου έχουν ποτιστεί με τη σαπίλα της μονιμότητας που τρώει τα σπλάχνα αυτής της χώρας. Αν η έννοια της μονιμότητας καθιερώθηκε στο Σύνταγμα του 1911 προκειμένου να μην απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για κομματικούς λόγους με την αλλαγή κυβέρνησης, σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο άλλο άκρο και ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων ζει παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας μη θέλοντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας τους ελέω μια άτυπης ασυλίας.

    Η Χρυσή Αυγή προτείνει, και πάγια θέση της αποτελεί, να προσληφθούν δημοτικοί υπάλληλοι, ο αριθμός των οποίων θα είναι ικανοποιητικός προκειμένου να διατηρείται καθαρός ο δήμος Θερμαϊκού, αλλά με δεδομένο πως θα επιτελούν με προσήλωση το έργο τους, αντί να αποτελούν έναν άτυπο κομματικό στρατό που εξυπηρετεί το «στρατόπεδο» της εκάστοτε εξουσίας.