ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 - 14:36

Δίχως τέλος η ψηφοθηρία Μητσοτάκη

Μέσω συνέντευξης της στο «Πρώτο Θέμα» η ανεξάρτητη (προς το παρόν) βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου προανήγγειλε την μετακίνηση της στην Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της: «Δεν θα είμαι για πολύ ανεξάρτητη, ο Κυριάκος είναι προσιτός. Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός σε προσωπικό επίπεδο. Πολιτικά, πιστεύω, με όλο τον σεβασμό, ότι μπορεί να είναι περισσότερο ο Κυριάκος. Πιο τολμηρός, πιο αιχμηρός στις θέσεις του. Το απαιτούν τα προβλήματα, το απαιτεί η εποχή».

Ο τυχοδιωκτισμός, δυστυχώς, αποτελούσε ανέκαθεν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής ζωής της χώρας, επομένως δεν εντυπωσιάζει κανέναν η επερχόμενη μεταπήδηση της Κατερίνας Μάρκου στο μόρφωμα της ΝΔ, έστω κι αν αυτή ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα στα χρόνια της κρίσης ως βουλευτής της μνημονιακής ΔΗΜΑΡ για να επανεκλεγεί αργότερα με το επίσης μνημονιακό ΠΟΤΑΜΙ, που τώρα εγκαταλείπει.

Το παρόν κείμενο όμως δεν θέλει να καταδείξει την πλούσια σε μεταπηδήσεις πολιτική συμπεριφορά της Θεσσαλονικιάς βουλευτού, αλλά την πολυσυλλεκτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Προφανώς η κυρία Μάρκου αποτελεί για τον Κυριάκο ένα από τα «νέα» πολιτικά πρόσωπα που υποσχέθηκε να φέρει στο προσκήνιο για να σώσει τη χώρα από τον κακό ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

Έτσι όμως το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι η ΝΔ έχει μετατραπεί ολοκληρωτικά σε ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία. Η εξουσία αποτελεί τον αυτοσκοπό που θολώνει την κρίση του προέδρου και των στελεχών της ΝΔ, η οποία αποτελεί πλέον ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που δέχεται τον οποιονδήποτε νεοαριστερό στις τάξης της, αρκεί αυτός ή αυτή να φέρνει ψήφους. Τελικά μοναδικό «βιογραφικό και κριτήριο για την ένταξη στην ΝΔ αποτελεί η προθυμία να υπακούει κανείς στις εντολές της Μέρκελ και των τοκογλύφων των Βρυξελλών.

Η μόνη λύση ενάντια σε αυτές της φαιδρότητες είναι η ψήφος στον Λαϊκό Σύνδεσμο, που πέρα από ιδεολογία, διαθέτει αφοσιωμένους ανθρώπους που τιμούν την επιλογή τους να υπηρετούν τον λαό και την πατρίδα με οποιοδήποτε κόστος.