ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:00

​Κοινοβουλευτικά δρώμενα: Ένας νόμος που ψηφίστηκε για δεύτερη φορά​


Εν μέσω μιας τεχνητής επικαιρότητας που απασχολεί τα δελτία ειδήσεων και φυσικά δεν αφορά κανέναν, δηλαδή τις συζητήσεις για το ποια διαπλοκή θα επικρατήσει, ποια ΜΜΕ θα ντυθούν στο «μαύρο», αλλά και το τι προκλητικό έκανε ή είπε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές σουπιές που ξερνάνε μελάνι και θολώνουν το τοπίο (ο Υπουργός Παιδείας) πέρασαν τελικά τα νέα μέτρα. Κάποιοι ψήφισαν υπερήφανα, κάποιοι υποκρίθηκαν πως δεν ψήφισαν και κάποιοι όντως δεν ψήφισαν, παραμένοντας πιστοί στις ιδέες τους και το απόλυτο κακό για το σύστημα: η Χρυσή Αυγή.

Τα μέτρα αυτά αφορούν ουσιαστικά την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου (του Αριστερού) που τον Αύγουστο είχε ψηφίσει η νουδού διαμαρτυρόμενη, γιατί άργησε ο Σύριζα να τα φέρει προς ψήφιση και δυσαρέστησε τους Ευρωπαίους τοκογλύφους. Μια συνεδρίαση παρωδία των τριάντα και πλέον ωρών όταν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης κοιμόταν στα έδρανα και οι βουλευτές της νουδού κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Το υπερταμείο που δημιουργήθηκε κατ’ εντολή των δανειστών-τοκογλύφων θα απορροφήσει την ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, κτιριακές υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και φυσικά την τόσο νευραλγική για την οικονομία και την Εθνική Άμυνα της χώρας ΕΛΒΟ που μεταβιβάζονται «αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα».

Υπάρχει βέβαια η υπόσχεση του Υπουργού Τσακαλώτου περί του αντιθέτου -στα γνωστά άπταιστα λονδρέζικα ελληνικά- και ότι όλα αυτά είναι μέτρα που λαμβάνονται επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας. Μόνο που εφόσον η υπόσχεση παραμένει σε επίπεδο κυβέρνησης τότε έχει την βαρύτητα της υπόσχεσης που είχαν οι αντίστοιχες της ίδιας κυβέρνησης που έταξε σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φυσικά την επιστροφή των μισθών και των συντάξεων που κόπηκαν. Βέβαια, ο Τσακαλώτος έθεσε ένα ερώτημα στην ΝΔ, ρώτησε αν την υπόσχεση που δίνει αυτός (ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει τους οργανισμούς που θα μπούνε στο Υπερταμείο), αν μπορούν να την δώσουν και αυτοί, αν θα γίνουν κυβέρνηση και φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση απέφυγε να απαντήσει.

Το νομοσχέδιο καταργεί τις φοροαπαλλαγές από νέους επιστήμονες και φυσικά «εκτελεί» όλους τους μικροεπιχειρηματίες αλλά και ιδιοκτήτες έως και δέκα ενοικιαζόμενων με την αφαίρεση του δικαιώματος να υπαχθούν στον ΟΓΑ ακόμα και σε αυτούς που έχουν τις επιχειρήσεις τους σε κάτω από δυο χιλιάδες άτομα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για ακόμα μια φορά στάθηκε δίπλα στους αναξιοπαθούντες Έλληνες καταψηφίζοντας το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και δηλώνοντας ξεκάθαρα δια στόματος του Αρχηγού της ότι το μόνο που ενδιαφέρει όλα τα κόμματα του Μνημονιακού Τόξου είναι να γονατίσουν την ελληνική οικονομία εξυπηρετώντας το επαχθές χρέος χωρίς να τους ενδιαφέρει η οικονομική και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Χατζησάββας Κ. Χρήστος
Βουλευτής Κιλκίς