ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 - 12:00

Μετρητά και διαμερίσματα στους «πρόσφυγες», μνημόνια και φτώχεια για τους Έλληνες

Το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους πρόσφυγες παρουσίασε ο Γιάννης Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Φιλίπ Λεκλέρ, τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιώργο Κωτσό και τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη.

Σύμφωνα με τον Μουζάλα, οι λαθροέποικοι που βρίσκονται σε καταυλισμούς θα εγκατασταθούν αρχικά σε διαμερίσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και στη συνέχεια σε μικρότερους δήμους της χώρας.

Το νέο πρόγραμμα δίνει στους λαθρομετανάστες χρήματα στο χέρι αντί συσσίτια. Έτσι, εθελοντικά όσοι επιθυμούν και έχουν διαμέρισμα στην κατοχή τους θα μπορέσουν να το ενοικιάσουν σε πρόσφυγες, καθώς το πρόγραμμα καλύπτει την διαμονή, την πληρωμή των λογαριασμών, πρωτοβάθμια φροντίδα και άλλα. Το πρόγραμμα αφορά 10.000 μετανάστες για το 2017 και άλλους 10.000 το 2018.

Ο Μουζάλας μιλώντας για το πρόγραμμα τόνισε ότι «δεν επιτάσσουμε διαμερίσματα. Απλώς ζητάμε με όρους ελεύθερης αγοράς τη ενοικίασή τους σε μεγάλους δήμους της χώρας. Σε αυτό το σχέδιο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δήμοι, οι οποίοι και θα βοηθήσουν στην διαδικασία. Με το τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν οι καταυλισμοί. Σήμερα 40.000 άνθρωποι βρίσκονται σε 40 καταυλισμούς ανά την χώρα. Με το νέο πρόγραμμα αυτοί θα μειωθούν στους 17 με 20 με μάξιμουμ 500 άτομα ο καθένας για το 2017. Το 2018 που το πρόγραμμα προβλέπει μετεγκατάσταση άλλων 10.000 προσφύγων Αρκετοί και από αυτούς θα κλείσουν.

Κατά τ’ άλλα όταν η Χρυσή Αυγή κατηγορεί τους συριζαίους για ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων αυτοί απαντούν με το γνωστό «επιχείρημα» ότι δε συνομιλούν με «εγκληματίες», αλλά ταυτόχρονα ξέρουν πολύ καλά να υπηρετούν τους οικονομικούς εγκληματίες δανειστές, που με τα μνημόνια τους έφεραν την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια.