ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 - 19:00

Μνημόνια ή Grexit;

«Τα μνημόνια δεν υπογράφηκαν για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά για να σωθεί το Ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση»! Αυτό ισχυρίστηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου, ο Ε. Τσακαλώτος στην απάντηση ερώτησης μου περί κινδύνου κατάρρευσης της Ευρωζώνης και για το αν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης της έλλειψης σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα που θα προκύψει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Είναι γνωστό ότι η αγροτική παραγωγή, η κτηνοτροφία, η αλιεία και οι βιοτεχνίες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αυτό, έχουν εκμηδενιστεί. Δεν χρειάζεται να κάνω αναφορά στο θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου, που «έγιναν» μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου από τον Γ. Παπανδρέου. Ο υπουργός, ξεκάθαρα ομολόγησε ότι είναι πολύ λίγο προετοιμασμένη η εθνική μας οικονομία για να αντιμετωπίσει τέτοιο ενδεχόμενο, όμως προχώρησε λέγοντας ότι το ίδιο θα πάθουν και όλες οι χώρες στην Ε.Ε.

Γι’ αυτό άλλωστε είπε πως κάνουμε τόσες θυσίες για το καλό της Ευρώπης, για το καλό του ευρώ μιας και δεν θα μπορούσαν να μας διώξουν γιατί θα κατέρρεε το οικονομικό αυτό οικοδόμημα που δεν επιτρέπει στα κράτη μέλη να κάνουν διαχείριση της οικονομίας τους, μέσω της αλλαγής ισοτιμίας του νομίσματος τους. Παραδέχτηκε δηλαδή ξεκάθαρα ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το κυριότερο διαπραγματευτικό μας χαρτί και να επιβάλουμε εμείς με τους δικούς μας όρους την Ε.Ε. και όχι το αντίθετο. Παραδέχτηκε επίσης σαφέστατα ο Τσακαλώτος πως είναι κίβδηλο το δίλημμα μνημόνια ή καταστροφή μέσω Grexit!

Ψέματα ήταν λοιπόν οι δικαιολογίες του Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε στο Καστελόριζο ότι θα μπούμε σε μνημόνιο για να μη καταστραφεί η Ελλάδα. Την διάσωση του ευρώ εννοούσε! Για το ευρώ ήρθε το 1ο μνημόνιο.

Ψέματα ήταν και η καταστροφολογία Σαμαρά-Βενιζέλου όταν υπέγραφαν το επόμενο μνημόνιο για το καλό της Ελλάδας. Το καλό του ευρώ εννοούσαν! Για το ευρώ ήρθε και το 2ο μνημόνιο.

Ψεύτικα ήταν και τα δάκρυα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν το 2015 άλλαξαν την απόφαση του ελληνικού λαού που είπε ΟΧΙ στα μνημόνια σε μνημονικό ΝΑΙ, ψηφίζοντας υπερήφανα οι λαϊκοί-μνημονιακοί σύντροφοι αγωνιστές το τρίτο μνημόνιο για το κοινό καλό! Για το ειδικό καλό του Ευρώ το έκαναν! Για το ευρώ ήρθε και το 3ο μνημόνιο.

Θα έμειναν με το στυλό στο χέρι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης την ώρα που έγραφαν τους απολογητικούς τους λόγους για το τέταρτο μνημόνιο με τα ψεύδη περί κινδύνου εξόδου από το Ευρώ και για το ότι με βαριά καρδιά θα υπογράψουν τα μέτρα 4 δισ.

Μη τολμήσει λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός απατεώνας να ισχυριστεί την επόμενη εβδομάδα αλλά και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ότι υπογράφει μνημόνια για το καλό της Ελλάδας, ενώ το κάνει για το καλό των τραπεζιτών και της παρέας των τοκογλύφων των Βρυξελλών! Γιατί, και το 4ο μνημόνιο που κατακρεουργεί το αφορολόγητο των Ελλήνων, συντάξεις και μισθούς δεν θα έρθει για την διάσωση των Ελλήνων, αλλά για την διάσωση του Ευρώ!

Χατζησάββας Χρήστος