ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 - 11:00

Ποιοι τσεπώνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις;


Τα οικονομικά των ισπανικών κομμάτων δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και αποτέλεσαν αντικείμενο ανάγνωσης και συγκριτικής μελέτης των ευρωπαίων πολιτών.

Το σύνολο των ισπανικών πολιτικών κομμάτων, πλην ενός, παρουσίασαν θετική αύξηση των ισολογισμών τους. Μάλιστα ως παράδειγμα ορθής οικονομικής διαχείρισης προβάλλεται το PODEMOS, στο οποίο αναφέρομαι, διότι κατέγραψε για το 2016 την υψηλότερη κερδοφορία (άραγε, συνάδει ο όρος «κερδοφορία» με την υπόσταση και τον σκοπό ενός πολιτικού κόμματους;) ύψους 11.632.729 Ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 412% σε σχέση με το πλεόνασμα 2,2 εκατομμυρίων Ευρώ του 2015.

Το πλεόνασμα των 11.632.729 Ευρώ προκύπτει μετά την αφαίρεση των δαπανών από το συνολικό ύψος των εσόδων. Πως όμως διαμορφώθηκε αυτό το συνολικό ποσό εσόδων των 23.579.848 Ευρώ;

Οφείλεται κατά μέγα τμήμα στις κρατικές ενισχύσεις που λαμβάνουν τα ισπανικά κόμματα. Μόνο από τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις και εισφορές το 2016 εισήλθαν στα ταμεία του κόμματος 18,9 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 80,15% του συνόλου των εσόδων του. Το ποσό αυτό είναι κατά 14 εκατομμύρια μεγαλύτερο από ό,τι είχε λάβει το 2015. 

Τα υπόλοιπα 4.679.848 Ευρώ των εσόδων του προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια. Από αυτά μόνο 1,6 εκατομμύριο προέρχονται από δωρεές υποστηρικτών του, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 7% των συνολικών ετήσιων εσόδων. Ένα χρόνο νωρίτερα το 2015, το κεφάλαιο αυτό αντιπροσώπευε το 22% της εισροής των χρημάτων. Ειδικά αυτά τα δεδομένα, σαφώς και αποτελούν ασφαλή δείκτη της διαρκώς μειούμενης αποδοχής του εν λόγω κόμματος από τους Ισπανούς. Αυτοί οι ίδιοι δηλαδή στους οποίους απευθύνεται το PODEMOS ζητώντας την ψήφο τους για να τους κυβερνήσει, δεν το εμπιστεύονται!

Τα δημοσιεύματα όμως σκοπίμως παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα, προς όφελος των συστημικών κομμάτων, όπως το PODEMOS (ας ληφθεί υπόψη η ανωτέρω τεκμηριωθείσα διαρκώς μειούμενη αποδοχή η οποία προκύπτει από την μείωση των εισφορών υποστηρικτών και μελών). Εάν υπολογισθεί πως 4.679.848 Ευρώ αποτελούν έσοδα εκτός κρατικών επιδοτήσεων και 11.947.119 Ευρώ αποτελούν δαπάνες (κατά τα δημοσιεύματα πάντα), καθίσταται αντιληπτό πως η οικονομική διαχείριση του PODEMOS είναι πλήρως αποτυχημένη. Το ταμείο τους για το 2016 είναι μείον 7.267.271 Ευρώ.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα ισπανικά κόμματα. Τα ίδια όμως ισχύουν και για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Οι συνιστώσες του «δημοκρατικού» ή «συνταγματικού» τόξου, όχι μόνο βασίζονται κατά αποκλειστικότητα στο χρήμα του ελληνικού λαού, αλλά επιπροσθέτως αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι να το διαχειριστούν ορθώς. 221 εκατομμύρια χρέη η Νέα Δημοκρατία, 199 εκατομμύρια Ευρώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (σύμφωνα με ισχυρισμούς του Μαξίμου), για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα φανεί στο μέλλον, το δε Κ.Κ.Ε. απαγορεύει ελέγχους στα οικονομικά του. Κυριολεκτικά, τα κόμματα αυτά επιβιώνουν μέχρι σήμερα βασιζόμενα στο δημόσιο χρήμα, υπολογίζοντας ακόμη και στις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την ώρα που ο ελληνικός λαός ΠΕΝΕΤΑΙ. 


Ορθή οικονομική διαχείριση, δείγμα προθέσεων και απόδειξη έργων προς τον ελληνικό λαό, ενεργεί μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, όταν ήδη από το 2013 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Και όμως, τέσσερα  έτη μετά, δεν χρωστά πουθενά, συντηρεί ένα ολόκληρο κομματικό μηχανισμό και πορεύεται με το κεφάλι ψηλά. 

Δεν έχει όμως την υποστήριξη των Μ.Μ.Ε., όπως τα λοιπά αμαρτωλά κόμματα. Πιο πρόσφατη απόδειξη τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση του 2017, όπου ανερυθρίαστα, ψευδώς και δολίως συμπεριληφθεί από το σύνολο του εγχώριου Τύπου και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στην λήψη της χρηματοδότησης.

Τσάμης Θεοφάνης