ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 - 12:00

Το «δημοκρατικό» ήθος των κατηγόρων της Χρυσής Αυγής μέσα από μια δήλωση

Ακόμη μια απόδειξη της δημοσκοπικής ανόδου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, την οποία με κάθε μέσο και τρόπο το «δημοκρατικό» καθεστώς αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό, ήρθε στην δημοσιότητα στις 22 Μαΐου.

Σε συνέντευξη του στο καθεστωτικό έντυπο «Η Καθημερινή» ο κ. Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εμμέσως επιβεβαιώνει την ανησυχία η οποία έχει καταλάβει εκ νέου το καθεστώς καθώς αυτό αντιλαμβάνεται, είτε μέσω κρυφών δημοσκοπήσεων είτε βιωματικώς σε κάθε δημόσια εμφάνιση στελεχών της συγκυβέρνησης και του συνόλου της αντιπολίτευσης (πλην Χρυσής Αυγής βεβαίως) την αίσθηση και την μεταστροφή την οποία αναδιαμορφώνει ο ελληνικός λαός, κατά το προηγούμενο του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου 2012-28ης Σεπτεμβρίου 2013.

Δηλώνει λοιπόν ο κ. Μαραντζίδης: «…Ήρθε η ώρα η Δημοκρατία να περάσει από την άμυνα στην επίθεση. Η πρόταση είναι απλή: αν η Χ.Α. δεν συμμορφωθεί άμεσα με τους κανόνες δημόσιας συμπεριφοράς της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή να τεθεί εκτός νόμου. Η απαγόρευση λειτουργίας ενός κόμματος στη χώρα μας παραπέμπει σε τραυματικές και αυταρχικές περιόδους της πρόσφατης ιστορίας μας. Μια τέτοια λύση υποδεικνύει αλλαγές στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία. Υπάρχουν όμως οι δυνατότητες και με το υπάρχον πλαίσιο να γίνουν βήματα, αρκεί να υπάρχει η βούληση. Η συστηματική υπονόμευση των θεσμών δεν μπορεί να είναι δίχως κόστος. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά δεν μπορεί να καταντήσει ο χρήσιμος ηλίθιος της κάθε αυταρχικής μειοψηφίας. Ας μπει λοιπόν η διάλυση της Χ.Α. στην ημερήσια διάταξη. Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της Δημοκρατίας και θα αποτελέσει ένα μάθημα για το μέλλον, που θα το λάβουν όλοι. Η απαγόρευση της λειτουργίας της Χ.Α. αποτελεί ένα βήμα-τομή προς μια νέα μεταπολίτευση, όπου η εφαρμογή του νόμου δεν θα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε οργανωμένης ομάδας…».

Όπως ακριβώς, κατά τις δημόσιες ομολογίες του Δένδια, η Χρυσή Αυγή το επίμαχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2012-28ης Σεπτεμβρίου 2013 «…κατέγραφε ποσοστά τα οποία άγγιζαν ή υπερέβαιναν το 15%, όταν ξεκίνησε η ιστορία ...η Χρυσή Αυγή άρχισε να έχει μια αποκλιμάκωση…» έτσι και σήμερα, μετά τα 4 Μνημόνια, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή ανακάμπτει, σοβαρώς και επικινδύνως για το καθεστώς.

Η εκ νέου αποκλιμάκωση της Χρυσής Αυγής όμως, δεν αποτελεί πλέον στόχο. Αυτή τη φορά, δεν αρκεί μια τεράστια ποινική δικογραφία. Απαιτούνται σκληρότερα μέτρα. Ενέργειες και μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν την πλήρη εξουδετέρωση της απειλής. Αυτό προκύπτει ως εύλογο συμπέρασμα, όταν το καθεστώς φτάνει στο σημείο να απειλεί με απαγόρευση λειτουργίας πολιτικού κόμματος.

Το καταγεγραμμένο μισό σχεδόν εκατομμύριο Ελλήνων πολιτών όμως αποτελεί μέρος του εκλογικού σώματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η απόφασή του οποίου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνεται σεβαστή από τους κυβερνώντες, την πλειοψηφία της δημοκρατίας την οποία επικαλείται ο κος καθηγητής. Αυτοί οι Έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με το 1,5 εκατομμύριο που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, πάνω σε ποια λογική βάση απειλεί το «δημοκρατικό» καθεστώς με απαγόρευση της επιθυμίας μισού εκατομμυρίου Ελλήνων;

Η απάντηση είναι απλή. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό παράγοντα ο οποίος δύναται και προτίθεται να ανατρέψει την καταστροφική μνημονιακή υποταγή της Ελλάδας. Αυτός ο λόγος είναι υπεραρκετός για την, εν πολλοίς έξωθεν υποκινούμενη, κλιμάκωση των εκ νέου και διαφορετικής μορφής κατασταλτικών μέτρων του καθεστώτος σε βάρος της. Στην πραγματικότητα όμως, σε βάρος του ελληνικού έθνους και της πατρίδος…