ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 - 19:00

Χωρίς διεθνή προβολή το μνημείο της Αμφίπολης απο την ΠΚΜ

Ο Τάφος της Αμφίπολης ή ο Τύμβος Καστά, όπως αλλιώς είναι γνωστός, υπερεκτέθηκε στα φώτα των προβολέων για ένα μεγάλο διάστημα, με τις αρχαιολογικές εικασίες να δίνουν και να παίρνουν.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Arabian TravelMarket “ATM”, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και επαγγελματίες του τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας,  είχε την ευκαιρία να διευρύνει το δίκτυο επαφών και να παρουσιάσουν θεματικά το τουριστικό «προϊόν» της Κεντρικής Μακεδονίας. Όμως, εάν δει κανείς προσεκτικά το βίντεο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διαπιστώσει πως ίσως ο Νόμος Σερρών και όχι μόνο  βρίσκεται σε άλλη Περιφέρεια καθότι στο διαφημιστικό σποτ πολλές περιφερειακές ενότητες έχουν μηδαμινή έως ελάχιστη συμμετοχή.

Μπορεί ο Λόφος Καστά να μην είναι επισκέψιμος ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να διαφημίσουμε την Αμφίπολη σε όλο τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε για την εξέλιξη και τις εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του μνημείου. Το μεγαλοπρεπές αυτό μνημείο ανοίγει νέους ορίζοντες στην ιστορία της ελληνικής αρχαιολογικής έρευνας, καθώς αποτελεί ένα τεραστίων διαστάσεων αρχιτεκτονικό επίτευγμα των ελληνιστικών χρόνων με διεθνές αντίκτυπο.

Η Ελληνική Αυγή θεωρεί την συνέχιση της ανασκαφής και της προβολής στην περιοχή του μεγαλοπρεπούς Μνημείου της Αμφίπολης ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας  και έχει καταθέσει σχετική επερώτηση. Ο ελληνισμός, που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν, μπορεί να εξυψωθεί μέσω της ανάδειξης της αρχαίας μας κληρονομιάς και για εμάς τους Χρυσαυγίτες αποτελεί εθνικό χρέος και καθήκον.

Χρυσομάλλης Νικόλαος
Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία