ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 - 12:00

Όταν η ιδεοληψία της συγκυβέρνησης πληρώνεται με αίμα αθώων


Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα της υφηλίου, της οποίας η κυβέρνηση λειτουργεί, όπως υποχρεούται, με μοναδικό γνώμονα το όφελος του λαού της, καταστάσεις σαν αυτές τις οποίες βιώνουμε στην Ελλάδα αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή.

Μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών του Απριλίου δύο συμπατριώτες μας Χαλκιδικιώτες, ο ένας 38 ετών και ο άλλος 55 ετών, έχασαν εντελώς άδικα και άσκοπα την ζωή τους, λόγω της ανεπάρκειας των δομών της Δημόσιας Υγείας. Το ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της επέλευσης των δύο τραγικών θανατηφόρων περιστατικών.

Κανείς δεν κατηγόρησε τους διασώστες, ούτε τα πληρώματα, ούτε και το ίδιο το ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική. Στην σημερινή κατεστραμμένη Ελλάδα τα στελέχη της υπηρεσίας αυτής πολλές φορές επιδεικνύουν αξιοσημείωτο ζήλο επιχειρώντας να ανταποκριθούν στο λειτούργημα το οποίο επιτελούν, δίχως όμως τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις οι οποίες θα τους διασφάλιζαν την απρόσκοπτη και επαρκή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ποιος όμως ευθύνεται για την λειτουργία της Δημόσιας Υγείας και εν τω προκειμένω του ΕΚΑΒ σε καθεστώς ανεπάρκειας, υποστελέχωσης και οικονομικής ένδειας;

Τουλάχιστον τρεις φορές με σχετικές Ερωτήσεις στο κοινοβούλιο θέσαμε υπό όψη του αρμόδιου Υπουργού Υγείας την προβληματική κατάσταση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Χαλκιδική. Στις 23-06-2016 με την με αριθμό πρωτοκόλλου 6396 «Χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας τα ασθενοφόρα στην Χαλκιδική και υποστελεχωμένο το Ε.Κ.Α.Β.», στις 27-06-2016 με την με αριθμό πρωτοκόλλου 6486 «Με διασώστες υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργεί το Ε.Κ.Α.Β. στην Χαλκιδική», στις 12-08-2016 με την με αριθμό πρωτοκόλλου 7573 «Την τραγική κατάσταση στο Ε.Κ.Α.Β. Χαλκιδικής καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι».

Αντί όμως να μεριμνήσει ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός προκειμένου να μην διακινδυνεύουν οι ζωές των Ελλήνων συμπολιτών μας και κατοίκων της Χαλκιδικής, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών, πνιγμένοι μέσα στις καρκινωματικές ιδεοληψίες τους οι κυβερνώντες απαξιούν και απαντούν μονίμως μέχρι και σήμερα ως ακολούθως: «Σε απάντηση των ερωτήσεων, που κατατέθηκαν στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ., Σωτηρία Βλάχου, Χρήστο Χατζησάββα, Ιωάννη Λαγό, αντίστοιχα, σας γνωστοποιούμε ότι, ενόψει εκκρεμούς δίκης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ερευνάται η συμμετοχή και ένταξη της πλειοψηφίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα απέχουμε από απαντήσεις που μας τίθενται από τον ως άνω ή άλλον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για λόγους συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης».

Ας σταθούν σήμερα λοιπόν οι κυβερνώντες και οι βουλευτές τους στην Χαλκιδική απέναντι στις οικογένειες των άδικα εκλιπόντων Ελλήνων και ας απαντήσουν στις αιτιάσεις τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο