ΑΡΧΙΚΗ

Χρυσή Αυγή - Η Φωνή της Μακεδονίας

Ενημέρωση : : Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 - 12:00

Σιγή ιχθύος από το δημοκρατικό τόξο για το επεισόδιο με δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ που επιτέθηκε με αντικείμενα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας - BINTEO


Πριν λίγες ημέρες σύσσωμος ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος προέβη σε ανακοινώσεις με τις οποίες καταδίκαζε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το επίμαχο επεισόδιο που έλαβε χώρα στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το 4ο μνημόνιο. Χωρίς κανένα επιχείρημα και με «εργαλείο» τη διαστρέβλωση της αλήθειας το σύστημα πέρασε το μήνυμα της σταλινικού τύπου καταστολής κάθε αντίδρασης απέναντι στα σχέδια του, καθώς αυτή τη φορά, αδυνατώντας να στήσει λαϊκά δικαστήρια και να στείλει στην αγχόνη εκλεγμένους βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, αρκέστηκε στο να εξαντλήσει κάθε όριο «ανοχής» απέναντι στην υποτιθέμενη βία της Χρυσής Αυγής δια της αποβολής της από μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως η προαναφερθείσα.

Όμως, τέτοιου είδους επεισόδια, κατευθυνόμενα ή μη, δεν είναι τα μόνα που λαμβάνουν χώρα και σίγουρα δεν περιορίζονται μόνο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο διάλογος μεταξύ των «αλληλέγγυων» της νέας μνημονιακής τάξης πραγμάτων μόνο πολιτισμένος δεν είναι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση παρεκτρέπεται τόσο που γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών προπηλακισμών και χειροδικίας.

Αυτή τη φορά το ΚΚΕ δεν όχι μόνο δεν έκανε την εξαίρεση ως κόμμα που ανοιχτά παραδέχεται πως δεν αποδέχεται το Σύνταγμα της χώρας, αλλά σαν γνήσιος πολιτικός οργανισμός που στο καταστατικό του καταγράφει -μεταξύ άλλων- την ωμή παραδοχή της απόπειρας κατάλυσης της εξουσίας με τη βία, μεταχειρίστηκε αντίστοιχα μέσα και εκφράσεις.

Στην εν λόγω περίπτωση που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, ο δημοτικός σύμβουλος με το ΚΚΕ έδειξε «επαναστατική» διαγωγή, καθώς με ανάρμοστη συμπεριφορά ανήγαγε εαυτόν σε κλασικό τραμπούκο της Αριστεράς, που έχει το ακαταλόγιστο να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, νιώθοντας τη σιγουριά της κάλυψης (ή συγκάλυψης) από το καθεστώς που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για να ανατρέψει.

Το παρακάτω οπτικοακουστικό απόσπασμα επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Η μία είναι αυτή που θέλει τους τυπικούς αριστερούς σε μια μόνιμη κατάσταση παροξυσμού και αναίτιας αντίδρασης ενάντια σε όλα και όλους. Λέξεις όπως «γραφικός» ή «τραμπούκος» είναι ίσως οι καταλληλότερες για να περιγράψουν το θέαμα-παρωδία που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

Η άλλη είναι αυτή της αποκωδικοποίησης της συμπεριφοράς και της σύνδεσης της με τον Ποινικό Κώδικα, τον οποίο με τόση άνεση «φορτώνουν» σε όποιον θεωρούν «φασίστα», ακόμα και για την πιο ασήμαντη αφορμή. Δηλαδή, με την ίδια λογική της συλλογικής ευθύνης και με «επιχείρημα» την βίαιη συμπεριφορά που επιβεβαιώνει την «εγκληματική ιδεολογία και πρακτική» ενός κόμματος, το ΚΚΕ θα έπρεπε να βρίσκεται απολογούμενα στα δικαστήρια, όπως ακριβώς συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή.

Αλλά, το κόμμα-πολυεργαλείο του Περισσού, γνωστό για την εξαίρετη ικανότητα του να ικανοποιεί πολλά αφεντικά ταυτόχρονα, απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης. Απόδειξη; Η αφωνία του πολιτικού κόσμου μπροστά στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός αιρετού, που με το συγχωροχάρτι στο χέρι συνεχίζει ανενόχλητος τον πολιτικό του «αγώνα», ως γνήσιο μέλος του «συνταγματικού τόξου».